Vackra köksstolar

Tre stolar i radPrecis som att köksbordet är matplatsens samlingsplats så är stolarna det som gör vistelsen där behaglig. Obekväma eller fula stolar kan göra en annars trevlig matstund med vänner och familj till något man helst vill undvika. 

Passande designelement

Det första man bör tänka på är självfallet designen. Försök hitta stolar i samma still eller som på ett eller annat sätt arbetar in samma designelement. Fundera över vilka former bordet använder. Om det har mjukare former i benen eller på skivan så kan det vara passande att även välja stolar med mjukare former. Om bordet istället har mycket räta vinklar så bör självklart även stolarna ha det.

Storlek

Även bordets storlek bör man ha i åtanke när man väljer stolar. Stolar som är lite mindre kan vara väldigt praktiska då de är lätta att flytta runt men det kan istället lida av något sämre komfort. Om bordet är stort och gediget kan det dock se obalanserat ut med för små stolar, då kan större och stolar vara ett bättre val. Även om de är lite otympliga.

Komfort

Som vi nämnt flera gånger ovan så är komfort otroligt viktigt, men inte alltid lätt att få. Det viktigaste är hur stolarna känns för de som bor i ditt hushåll. Om ni beställer stolar från en väl ansedd möbelbutik så behöver ni antagligen inte oroa er för att stolarna skall vara dåliga men det kan annars vara bra att provsitta dem innan köp.