Bygga altan i sommar – här är allt du behöver veta

Det är många saker du behöver tänka på när du ska bygga en altan. Du kan inte bara slänga upp en altan utan någon som helst planering. Vi kommer i den här texten gå igenom hur du ska gå tillväga för att bygga din drömaltan.

Till att börja med behöver du göra i ordning ytan, gräva bort gräs och ogräs och lägga på en markduk för att undvika att ogräs växer upp igen. Sedan är det dags att lägga på sand eller grus. Du bör också gjuta plintar för att det ska bli stadigt. Se till att använda ordentliga och tjocka reglar, även det gör att altanen blir stadigare.

Jämför priser på virke

Vill du spara in lite pengar kan du åka runt till olika byggvaruhus och jämföra priser på virke. Det kan skilja sig ganska mycket på exempelvis trall. Om du vill ha en eller flera trappor ska du mäta ut dem innan du börjar med bygget. Vill du ha en extra fin altan kan du lägga till ett snyggt räcke när altanen är färdigbyggd.

Oavsett vad du vill ha till din altan kan de mest köpas på nätet, kolla här. När du handlar på nätet brukar du kunna hitta ordentligt med pressade priser.