Sälja sitt hus

Många av oss kommer till ett läge då det är dags att flytta. Det kan vara allt från att ha hittat ett nytt jobb, skilsmässa, familjen blir större, barnen har flyttat ut och huset har blivit för stort eller så söker man bara en förändring av miljö och bostadstyp. 

Välj mäklare noggrannt

När man funderat klart och bestämt sig för att sälja och köpa nytt så är det en bra idé att kontakta lite olika mäklare för att ta in offerter, få en värdering och samtidigt är det bra att kontrollera att du får rätt mäklare till just din fastighet. Det finns olika former av mäklare då en del väljer att fokusera på större gårdar, skogsfastigheter, sjönära lägen och stadskärnan. Se till att du hittar den mäklare som är bäst på just din typ av fastighet.

Kontrakt och köpesumma

Mäklaren du har lejt tar oftast någon form av provision på arbetet vilket också medför att de vill att även du ska få så mycket betalt som möjligt för huset. En annan fördel med att använda sig av mäklare är att de vet vad som ska ingå i köpet,  du kan känna dig tryggare då de kan alla de juridiska bitarna på köpekontraktet och de ser till att övergången blir smidig då de kan ge dig tips och råd under resans gång.