Dags att tapetsera om i något rum – välj fototapet

Både vanliga tapeter och fototapeter tjänar samma syfte: alltså att de ger dina väggar ett vackert utseende samt skapar den atmosfär som du önskar. Dessutom finns de i många olika färger och stilar. Den främsta skillnaden, är att tapeter massproduceras medan du kan välja en fototapet som är ovanlig.

Olika former och storlekar av väggar lämpar sig naturligtvis bättre för olika typer av bilder. Det kan vara smart att du letar efter en bild som passar in enligt din väggs storlek och allmänna form.

Variation och stämning

En fototapet har förmågan att ändra hela rummets stämning. Om du exempelvis väljer en fototapet med en grön, vacker skog och sol som silar ned genom trädens kronor på lummiga buskar och vackra blommor, så infinner sig antagligen en känsla av ro och lugn.

Eller kanske barnen önskar en lite roligare tapet med älvor eller sjöjungfrur?

Något som blivit mer populärt på senare tid är fototapeter för köket. Dessa fäster du på väggen ovanför spisen och köksbänkar. Ofta i form av vackra stenar och naturytor.

Slutligen bör vi nämna att variationen nästan är oändlig numera. Det största problemet handlar helt klart om att lyckas välja favoriterna bland alla vackra motiv.

En populär sida är Walldorado där du finner ett av marknadens största utbud.