Renovera badrummet

BathroomFörutom köket så är nog badrummet ett av de rum som vi använder oss mest av i våra hem. Kanske det är därför vi lägger ner mest pengar på badrum och kök, vi vill att det ska vara bekvämt och snyggt i de rum där vi befinner oss mest. Ett renovera badrummet är inget man gör över en helg utan det krävs betydligt längre tid, mycket för att det måste vara fackmän involverade i inredningen och det kan ta tid.

Planering

Planera din renovering noggrant, att skapa en projektplan kan vara en bra idé för att se vad du är i behov av i ditt badrum. Kolla runt på nätet för att få allt du behöver plus inspirationsbilder på hur det slutliga resultatet kan se ut. Kolla även med vänner och bekanta om dom nyligen gjort en renovering och kan komma med några bra tips. De kanske även kan tipsa om bra hantverkare som kan hjälpa dig med badrummet.

Kostnad

Det är alltid bra att man gör en budget inför renoveringen så att det inte skenar iväg i kostnaderna, kostnaderna kan öka beroende på hur ditt badrum ser ut idag och hur mycket förändringar du har tänkt göra. Behöver du inte flytta WC och avlopp så sparar du en hel del pengar, sedan så bör du räkna med om du vill ha golvvärme och valet av klinker eller kakel. Du kan göra flera budgetar med olika val av material och se vad som passar plånboken bäst. Det går också att fixa badrum genom enklare ingrepp utan totalrenovering, det är alltid billigast.