Hur använder du väggutrymmet hemma?

Att ta till vara av utrymmet vi har hemma har många fördelar. Men då talar vi inte enbart om just golvutrymmet, som så många ofta fokuserar på. Väggutrymmet är också något du kan använda på mer än ett sätt och här tipsar vi lite snabbt om hur du kan göra allt från snygga designjobb till praktiska lösningar.

Rama in dina egna foton

Om du strävar efter en mer personlig inredning finns det så klart många vägar som leder till detta mål. Ett av dessa är att ta foton du själv tagit få dem utskrivna på högkvalitativt papper och sedan rama in och hänga upp på väggen. Om du vill skapa en vacker fotovägg kan det vara snyggt att köpa samma sorts ram till varje foto. Och det finns många olika att välja mellan.

Platsbygg för mer utrymme

Är golvutrymmet i ett rum inte fullt så mycket som du känner att du behöver kan du avlasta behovet något genom att satsa på platsbyggda bokhyllor längst en vägg. Detta är inte bara väldigt snyggt, utan ger dig tillgång till hela höjden på rummet istället för vad vanliga bokhyllor får plats med. Tänk bara på att ställa upp mer dekorativa saker på de högsta hyllorna då du troligtvis inte kommer att nå dit på egen hand utan något som en stol eller en liten trappstege.