Fixa i hallen

Hallen är det första som välkomnar dig hem och som bjuder in dina gäster i hemmet. Det är klart att hallen ska få visa sin bästa sida!

Ingången

Fundera på om ytterdörren behöver målas om. Börjar färgen att flagna eller spricka kan du måla upp den eller byta färg helt. Eller kanske det är dags att köpa en ny dörr? Du kan välja extra säkerhet, glas, spröjs, färg och detaljer själv.Vid ingången på golvet borde du skydda golvet, där kommer skräpet och fukten att samlas. En dörrmatta är lättare att skaka av och rengöra än att tvätta golvet flera gånger i veckan. Dörrmattan sätter också standarden på resten av inredningen och stilen.

Förvaringen

En hall utan förvaringsmöjligheter fyller inte sin funktion. Här ska det förvaras mössor och vantar, solhattar och solglasögon, extra skor och utrymme för gästernas ytterkläder. Här får du läsa av de utrymmen som finns tillgängliga och jobba med rummet som det är. En del hallar har många dörrar vidare in till huset och då är det svårt att ha garderober utan att hallen känns liten. Istället kan en fin byrå eller sittbänk med förvaring användas.Använd takhöjden för att lagra säsongsprylar på höjd. Sätt upp hyllor lite närmare taket och använd korgar för att stoppa undan vantar och sjalar. Då kan du plötsligt få plats med mycket utan att stjäla utrymme.