Husproblem

avlopp sink_182308871Att äga ett hus kan ge mycket lycka i livet. Man har ett stabilt, eget boende. Du slipper bo vägg i vägg med grannar och kan göra vilka ändringar du vill. Men det kan också leda till problem eftersom det inte längre finns en hyresvärd eller bostadsförening att ringa när något går snett. 

Avlopp

Gamla avlopp kan vara riktigt besvärliga. Om man inte är duktig på att rensa ur avloppen kan de samla på sig år av smuts, fett och hudavlagringar. Och detta leder för eller senare till stopp. Och då gäller det att ha rätt nummer till hands. I storstäderna kan man hitta konkurrenskraftiga priser och flera företag, många som har journummer du kan nå dygnet runt. Bor man längre ut på landet kan det vara svårare att få hjälp på en gång. Istället för man försöka minimera skadan genom att samla upp vatten som runnit över eller stänga av vattnet under natten tills rörmokaren kan komma.

Elen

Elproblem dyker upp förr  eller senare, ju äldre hus desto tidigare. Om du märker att det gnistar i vägguttagen ska man gå försiktigt fram. Under de senaste åren har det blivit populärt att renovera och göra allting själv. Detta har lett till en hel del fuskbyggen och renoveringsfel som får ödesdigra konsekvenser. Antalet elbränder ha ökat markant och har man själv trixat med elen kan man kyssa sina försäkringspengar hej då.Får du problem med elen är det av högsta vikt av vända sig till en elektriker. Här brukar man också hitta journummer när det är kris. Handlar det om mindre fel och eller någon liten gnista, kan man avvakta (och slippa jourpriserna) och helt enkelt inte använda uttaget tills vidare.