Hitta ny användning för källarutrymmet

Har du en källare i ditt hus som inte används till mycket mer än förråd av något slag? Vet du inte riktigt vad du kan göra med utrymmet mer än så? Då har vi några tips här som kan ge dig ett nytt projekt att tackla.

Inred och få ett rum rum

Att inreda källaren kan kräva en hel del arbete med isolering och ventilation. Men om du verkligen vill öka boytan hemma kan detta vara en värdig satsning. En till rum i källaren kan ha all världens potential. Det kan bli ett andra vardagsrum, ett mysrum, ett lekrum för barnen, ett gästrum eller kanske ett hobbyrum.

Bygg en bastu

Om du gillar att bada bastu har du nu kanske ett perfekt tillfälle att kunna göra detta även hemma. Att bygga in en liten bastu i källaren är egentligen inte så komplicerat som många skulle tro. Det finns till och med färdiga byggsatser du kan köpa och bygga ihop på plats där nere. När det sedan kommer till bastuaggregatet är det rekommenderat att du köper ett elektriskt då ett vedeldat även kräver en skorsten. Du kan titta på några olika exemplar på sajten Bastukällan.

Designa din egen vinkällare

Är du en riktig vinkännare och samlare kan du istället ta och fixa din egen vinkällare. Det är också ett projekt som inte alls behöver vara väldigt svårt och är du bara lite händig kan du fixa allt själv på relativt kort tid. Sajten Vinsider har till exempel ett tips på hur du kan göra detta bara under en helg, så länge du tagit dig tiden att köpa in allt som behövs för bygget så klart.