Hantverk utomhus

Fixa fasadenFör den som tycker om att göra hantverk finns det en hel del att göra till trädgården. Det kan vara både små projekt som att göra sina egna trädgårdsmöbler till större arbeten som att bygga sin egen altan. Här kommer du få några förslag på projekt och var du finner idéer.

Fasadsiffror

leksaksnummerFasadsiffror är inte bara praktiskt för att det blir lättare för brevbäraren. Det kan också sätta en personlig prägel på ditt hus. Det gäller i synnerhet om du har tillverkat siffrorna själv. Du kan också välja att köpa dem färdiga från specialister som Fasaddekor. Där har du möjligheten att designa siffrorna själv precis som du vill ha dem eller få gratis designförslag.

Bygga staket

Man ser inte alltför många klassiska trästaket nuförtiden, vilket är synd. Trästaket med spjälor blir till en vacker avgränsning av trädgården och är ett roligt och förhållandevis enkelt projekt att ta sig an. Du hittar en beskrivning av hur du går till väga hos Din Byggare.

Bygga en hammock

Hammocken har blivit populär igen och det är ett helgprojekt som man kan klara av sig. Det krävs inte så mycket material och så länge man håller sig till en enkel design med stabilt virke, tar det inte så lång tid heller. Använd gärna tryckimpregnerat trä så det det kan stå emot väder och vind. Det finns beskrivningar att hämta på nätet, men vi rekommenderar faktiskt att man prövar sig fram! Det är ett simpelt projekt som man kan rita av direkt från en bild på nätet. Materialet kan du härma också, ta bara med bilden till bygghandeln så tar de fram passande virke. Tänk främst på att den ska vara stabil. Hellre en stabiliseringsbräda mer än på bilden du hittat, än att det känns rangligt och man vågar inte svinga hammocken.

Bygga en bod

Att bygga en bod kan kräva en del jobb, men med en bra beskrivning och rätt verktyg är arbetet överkomligt. En bod är också mycket praktisk att ha för sina trädgårdsredskap och annat. På Byggbeskrivningar.se kan du välja mellan tre olika längder och två olika bredder på boden. När du har klickat i dina val är det bara att gå vidare för att se materialspecifikationen och börja planera själva bygget.Ett tips: Byggbeskrivningar.se drivs av Svenskt Trä och de har ritningar och förslag till en mängd olika hantverk – inte bara till boden. Här finns information om allt från hur du bygger altaner till jakttorn. Du kan även se hur de färdiga resultaten kommer att se ut i 3D. Du får dessutom en komplett materialspecifikation och tips om närmaste bygghandel.