Förvandla badrummet till ett spa

Badrumsrenoveringar är väldigt vanliga drömmar. En del vill dock inte bara bygga upp ett nytt badrum, utan drömmer om en riktig spaanläggning. Här kommer några tips för den som går i dessa tankar.

Storleken

Vill man ha ett spa hemma kan man behöva lite extra utrymme. Medan det absolut går att yrka på att om man har plats för ett badkar har man också plats för ett hemmaspa, strävar man säkert efter lite extra lyxkänsla. Och det är något som ofta kräver lite mer utrymme. Tänk också på att badkaret måste kunna dras fram en bit då mycket teknik som möjliggör spaupplevelsen sitter på baksidan. Och när något måste bytas ut behöver man enkel och smidig åtkomst.

Funktioner

Ett spa kan komma med ett flertal olika funktioner och det är ju upp till var och en att bestämma vilka som är de viktigaste. Massagefunktioner i form av luft eller vatten är två populära alternativ, men lika så är styrning av belysning och eventuell ljudanläggning direkt från bekvämligheten av badkaret. Man kan även komplettera med att värmare, men det är bara för underhållsvärme och kan inte värma upp ett bad kallt vatten. Titta på mängden varmvatten som kan fås från varmvattenberedaren. Om detta ligger i underkant för vad som behövs för att fylla upp badkaret kan en värmare hjälpa till, annars är det nog en onödig utgift.

Inredningen

Inredningen kommer vara minst lika viktig som tekniken när det kommer till att skapa den rätta stämningen. Några saker som hjälper till att skapa spakänslan inkluderar :

  • Ett par växter
  • Praktiska avlastningsmöbler
  • Hoprullade handdukar på display
  • Mysig stämningsbelysning
  • Varma färger

Se även till att hålla ordning på ytan. Inget förstör känslan så snabbt som ett stökigt badrum. Och var även noga med att torka bort smuts från både det ena och det andra.