Städmomenten många glömmer

cleaning

Man kan helt klart säga att det finns vissa områden som städas betydligt mer sällan än de egentligen borde. Här tipsar vi om några av dessa.

Svåråtkomliga fönster

Bara för att ett fönster sitter på en plats eller höjd där man har svårt att komma åt dem betyder ju såklart inte att de aldrig blir smutsiga. Dessa behöver tvättas precis som alla andra fönster i hemmet. Om man dock inte kan komma åt dem alls själv av en eller annan anledning, kan det vara rekommenderat att anlita något för detta.

Diskmaskinen

Många kanske har uppfattningen om att diskmaskinen aldrig behöver rengöras då rengöring tekniskt sett är dennes jobb. Men faktum är att diskmaskinen mår bättre av att bli rengjord omkring en gång i månaden. Detta gör man enkelt genom att ta en kopp med lite ättika i, ställa den högst upp i maskinen och köra ett långt program. När det är färdigt strör man lite bakpulver i botten och kör igång den på nytt med ett kort program. Slutligen vädrar man maskinen med öppen lucka ett par timmar. För mer diskmaskinstips kan man läsa denna artikel.

Datorn

En dator samlar på sig all möjlig smuts med tiden. En stationär dator kommer att dra till sig en massa dam och när det sätter sig i fläktar kan det förhindra att alla komponenter kyls ned effektivt, och överhettning kan faktiskt skada dessa. Detta är dock något man lätt kan fixa med en burk tryckluft.

Handväskor

Det är allt för få som faktiskt rengör sin handväska. Majoriteten gör troligtvis inte mer än att bara plocka ur några saker emellanåt. Beroende på materialet kan man behöva några olika metoder:

  • Bomullsväskor kan tvättas antingen i maskin eller för hand
  • Plastväskor bör rengöras med desinfektionsservetter.
  • Läderväskor kan rengöras med alkoholfria våtservetter.