Husets utsida ger det första intrycket

Att göra ett bra första intryck är alltid trevligt. Och för alla som bor i lägenhet kan ju detta sägas vara hallen. Men för en villa kommer första intrycket alltid komma redan innan gästerna kliver in i huset. Spendera därför inte all tid och energi på att bara göra insidan snygg.

Det viktiga underhållet

Fasen får utstå allt som vädret kan slänga dess väg. Ser man inte till att sköta underhållet riskerar man att skador eller andra hemskheter uppstår. Hur mycket underhåll som behövs beror så klart på vilken typ av fasad det är. Träfasader kräver mest underhåll medan en tegelfasad kräver väldigt lite. En sak alla fasader dock har gemensamt är att de måste tvättas emellanåt för att se som bäst ut.

Måla vid behov

En målad fasad måste förr eller senare målas om igen. Detta är ett ganska omfattande projekt även på en normalstor villa och det är inte ovanligt att folk hellre överlåter jobbet till en professionell målare än att sköta det själv. Väljer man dock att måla själv är det viktigt att ha koll på alla moment för att få ett bra slutresultat. Tänk på att aldrig skynda på arbetet i onödan. Det kan lätt sluta olyckligt på ett eller annat sätt.

Dekorera och gör det vackert

Dekorationer är för alla delar av huset, både in- och utsida. Ska man dock dekorera utsidan måste man se till att skaffa riktig fasaddekoration som klarar av hårt väder och allt från plus trettio till minus trettio grader. Utöver detta är det ju även vanligt att pryda utsidan med växter och blommor. Och det inkluderar allt från att odla rabatt längst väggen till att hänga upp blomlådor under fönstren.