Hitta en bra mäklare

real estate agents_401695006Om du är på den här sajten är chansen stor att du är intresserad av hus och allt som hör till. Du kanske är på jakt efter ditt första hus och undrar hur du ska göra? Jakten på en bra mäklare är starten. 

Sälja och köpa

Mäklare är extra viktigt om du ska både köpa ett hus och sälja en bostad. Mäklaren kan ta hand om båda delarna. Att köpa kan man så klart fixa själv genom tjänster som Hemnet, men att sälja sitt hus kräver viss expertis. Du vill gärna att mäklaren tar itu med fotograferingen, hjälper dig att inreda rätt inför visning och att bostaden syns i rätt kanaler.

Offerter

Priser brukar vara den viktigaste frågan. Det är bara bra efterforskning att ta in offerter från flera mäklare. Förklara vad du ska köpa eller sälja samt all information som du har behov av. Du kan också titta på mäklarfirmor som är mer rikstäckande för att synas mer och hitta fler intressenter.

Det finns även mäklarfirmor som har lite snävare inriktning. Sjöhem är exempel en förmedlingstjänst för dem som är ute efter en strandtomt någonstans i Sverige. Genom dem kommer man enligt till mäklarsidan som säljer objektet och kan lättare ta kontakt.

Besök

Det lönar sig alltid att prata med mäklaren innan man skriver på några papper. Man kanske inte lyckades täcka alla frågor i offerten och vill ha en känsla för personen som ska sälja ditt hem eller hitta ett nytt åt dig. Man vill så klart vara en prioritering och då behöver man nästan träffas öga mot öga för att få en känsla.Boka in ett kort möte med mäklaren i fråga och låt han eller hon berätta med sina egna ord hur de tänker ta hand om dig och din gamla/framtida bostad.